Ирена Анастасова: Да запазим душите на децата от джендър идеологията, която навлиза подмолно в училищата 

Мар 23, 2023 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 650

НПО-та вече питат родители на деца в детски градини за тяхната “семейна общност”, вместо семейство, предупреди Анастасова

“Една от задачите на референдума ни срещу джендър идеологията е да стане ясно на българските родители, че тази проблематика навлиза подмолно в българските училища през редица проекти на неправителствени организации.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” в Ловеч и съпредседател на Инициативния комитет на референдума срещу джендър идеологията в училищата Ирена Анастасова в ефира на БСТВ.  

Тя даде пример с казус преди няколко години с анкета, достигнала до 700 български училища, през Министерството на образованието, в която е бил зададен въпрос към деца от 3-ти клас: “Ти какво си - момче, момиче или нещо друго?” “Тогава ми звъняха класни ръководители от цялата страна, които се чудеха как да отговорят на децата, които питат какво е това “нещо друго”,” спомни си Анастасова и подчерта, че има и редица други случаи, в които тази пропаганда се е просмукала в учебници по биология на големи издателства.  

“Имам сигнали от детски градини, в които се изисква съгласието на родителите за участие в съвместен проект с НПО, като един от въпросите към родителите е: “От колко членове се състои вашата семейна общност?” На въпрос на родителите защо се използва думата “общност” вместо “семейство”, отговорът е бил: “Тъй като семейството може да не се състои от мъж и жена, каквото е разбирането за семейство в българското законодателство.”, разказа Ирена Анастасова.  

Кандидатът за народен представител от “БСП за България” апелира: “Нека да оставим душите на децата необъркани. Когато навършат пълнолетие, всеки е свободен да прави каквото иска със себе си. Но дотогава - да съхраним душите на децата ни!” 

По мнението на Анастасова българските граждани трябва да оценяват политическите сили по това, което са свършили, а не само по техните думи и обещания. Тя припомни, че в миналия парламент, въпреки големите трудности, парламентарната група на “БСП за България” е осъществила голяма част от приоритетите си в социалната сфера.  

“Сега е нужно да направим ново преизчисление на пенсиите заради големия скок на цените, който изяде предишното увеличение, което се случи благодарение на БСП. Години наред пенсионерите не получаваха никакво увеличение, швейцарското правило не се изпълняваше и се стигна до изкривяване на пенсионната система. Това, което ние предлагаме е преизчисление на всички пенсии на базата на нов средноосигурителен доход”, подчерта Ирена Анастасова. 

Тя разказа за тежките проблеми на област Ловеч, като акцентира върху проблема с липсата на  бърз и лесен достъп до качествено здравеопазване и подчерта нуждата от смяна на начина на финансиране на държавните и общинските болници, което БСП предлага. Тя открои още липсата на междуселищен транспорт и липсата на водоснабдяване в много села.  

“Належащо е приемането на Закон за Северозапада, защото, без целенасочена помощ от държавата и създаване на целеви фонд за подпомагане на региона, общините няма да могат да се справят сами”, категорична бе Ирена Анастасова, която в заключение добави: “БСП за България” в нито един момент не се е отказала от грижата за хората, няма да се откаже и сега. Ще работим активно за решаването на вашите проблеми във всяко населено място.”